Racionalizacija fizičkog dizajna

 

Posle izbora kandidatske tehnologije, projektni tim pristupa racionalizaciji fizičkog dizajna. Na ovom koraku vrše se dizajni komponenata koje su servisno orjentisane, za aplikacije koje su servisno orjentisane i razvoje distribucione strategije. Rezultati racionalizacije se ogledaju u nekoliko isporuka. Ove isporuke opisuju tehnologije, strategije i topologije koje su bile dizajnirane za rešenje. Isporuke racionalizacije na nivou bazne linije uključuje:

1.       Distribuciju strategije paketa

2.       Komponente koje su preliminarno servisno bazirane

3.       Modele distribucije:

·          Budućnost mrežne topologije

·          Budućnost topologije podataka

·          Budućnost topologije komponenata

4.       Model distribucije na baznoj liniji.

 

 

Kreiranje distribucije i strategija pakovanja

 

Racionalizacija je iterativni proces za vreme koje projektni tim pokušava da dizajniraju optimalno rešenje. Jedna od ciljeva racionalizacije je servis distribucije i pakovanja tih servisa u komponente.

 

 

Definisanje distribucione strategije

 

Distributivna strategija je racionalisana za definisanje gde će servisi biti locirani u arhitejkturi rešenja. Distribucija je servisno bazirana a ne komponentno bazirana. 

 

 

Definicija strategije pakovanja  

 

Strategija pakovanja je racionalisana za definisanje koji servisi će ući u svaku komponentu. Možete imate višestruku strategiju u toku jednog rešenja. To praktično znači da tim može kreirati sloj poslovnih pravila i da u njega može smestiti najveći broj poslovnih pravila (ograničavanje popusta preko autora naprimer).

 

 

Upravljanje stanjem

 

Upravljanje stanjem je proces preko kojeg održavanje stanja rešenja i sadržaja stranice preko većeg broja zahteva za istim podatkom ili za različitom stranicom. Microsoft ASP.NET podržava različite sa strane klijenta i sa strane servera, opcije za upravljanjem stanja. Kao istinito za bilo koju HTTP tehnologiju Web Forms stranice su stateless, što znači da one neće automatski pokazati zahteve koji su od istog klijenta sve dok je aktivan pogled ili strana. Čak šta više, stranice su uništene i ponovo kreirane sa svakom komunikacijom sa serverom; informacije u okviru strane neće postojati posle životnog ciklusa jedne strane.

Opcije za upravljanje stanjem na Web baziranim rešenjima ali sa strane klijenta su:

 

1.       Osobine pogleda stanja

2.       Skrivena polja

3.       Cookies (kolačići)

4.       Query string (string upita)

 

Osobine pogleda stanja

 

Web Forms stranice omogućavaju pogle osobina stanja kao ugrađene u strukturu za automatsko obnavljanje vrednosti između većeg broja zahteva za istom stranom.

 

 

Skrivena polja

 

Ako izaberete da smestite specifične informacije strane u skriveno polje, morate poslati vaše stranice serveru korišćenjem Hypertext Transfer Protocol (HTTP) poznati kao post metod. On je najbolji za smeštaj jedino malih informacija često promenljivih podataka na klijentu. ASP.NET omogućuje HtmlInputHidden kontrolu za ovaj metod.

 

 

Cookies (kolačići)

Kolačić je mala često izmenljiva informacija smeštena na klijentskoj strani sistema. Oni su jednostavni i laki i smanjuju greške na serverskim izvorima.

Dodaj komentar Sviđa mi se - (0) Ne sviđa mi se - (0)    

  • Racionalizacija fizičkog dizajna 1
  • Racionalizacija fizičkog dizajna 2
  • Racionalizacija fizičkog dizajna 3