Pokretanje Web pretraživača

Jedan od najpoznatijih Web browser-a je Internet Explorer. Startovanje aplikacije se vrši klikom na Start, pa na ikonu sa slovom e ili dvoklikom na istu takvu ikonu na desktopu. Otvara se prozor u kom je prikazan Internet Explorer. Zatvaranje aplikacije se vrši klikom na crveno dugme sa oznakom X u gornjem desnom uglu prozora ili preko File/Exit opcije.

Promena početne stranice

Kada startujete IE, prva stranica koja će se otvoriti, ukoliko ste konektovani na Internet, jeste predefinisani Home page za Vaš IE. Home page možete menjati i to klikom na Tools padajući meni, pa na Internet options i na kartici General u odeljku Home page u polje Address unesete adresu sajta koji želite da postavite kao Home page. Klikom na OK prihvatate promene i zatvarate prozor.

Otvaranje stranice u novom prozoru

Različite Web stranice mogu se prikazivatu u zasebnim prozorima. Nov prozor otvarate preko File padajućeg menija i opcije New/Window.

Zaustavljanje učitavanja stranice

Kada se prilikom učitavanja Web stranice pojave problemi, zaustavljate učitavanje klikom na ikonu Stop koja se nalazi na toolbaru sa standardnim dugmićima.

Refresh stranice

Ukoliko želite da ponovo pokrenete učitavanje iste stranice, tj. da osvežite učitavanje, kliknite na ikonu Refresh na istom toolbaru.

Korišćenje ugrađene pomoći

Sve nedoumice koje mogu da se jave ili probleme na koje naiđete možete pokušati da rešite uz pomoć Help-a. Na liniji menija izaberite Help, pa zatim Contents and Index. U prozoru koji će se otvoriti preko kartice Contents dobijate pregled sadržaja i klikom na bilo koji od naslova otvoriće se taj deo pomoći. Na karticama Index i Search ukucavanjem ključne reči pronalazite pomoć u vezi problema na koji ste naišli. Sadržaj će biti prikazan u desnom delu otvorenog prozora.
Dodaj komentar Sviđa mi se - (0) Ne sviđa mi se - (0)    

  • Prvi koraci sa Web pretraživačem (browser-om) 1
  • Prvi koraci sa Web pretraživačem (browser-om) 2
  • Prvi koraci sa Web pretraživačem (browser-om) 3